VR faq

VR faq

Hvad er VR og hvad bruger du VR briller til

Faq #1 – VR står for virtual reality

Når der snakkes om VR, er VR en forkortelse for virtual reality. Virtual reality betyder nemlig ikke virkelig virkelighed.

 

Faq #2 – Verden første virtual reality spil blev opfundet i 1935

Selv om virtual reality er blevet hyper moderne i 2016, så blev verdens første virtual reality spil, lanceret i 1935 i USA. Dog var det i en meget skrabet udgave af hvad i kender som virtual reality i dag, men noget af det mest avanceret man kendte til i 1935.

 

Faq #3 - Verdens første VR brille blev opfundet 1960

VR briller er i dag meget anderledes end verdens første VR brille fra 1960, men den helt basale teknologi der får virtual reality til, at virke, stammer fra den VR brille.

Faq #4 – Nintendo lancerede en VR Game Boy i 1995

Ikke mange i dag kendte til den, eller kan huske den, men Nintendo som er kendt for deres Game Boy, lancerede i 1995 en Nintendo Virtual Boy, som er en VR Game Boy. Teknologien er meget skrabet i forhold til i dag, men den gang, var det, det fedeste legetøj du overhoved kunne få fat i, hvis du havde råd. For en Nintendo Virtual Boy var meget dyr og ganske få, havde overhoved råd til, at købe den.

 

Faq #5 – VR film har sin egen filmfestival

Der høres en helt dem om filmfestivaler, men ikke mange kender til verdens eneste VR filmfestival. I 2015 var det filmen Welcome To Aleppo, som er optaget af VR filmselskabet, som kun laver VR film, der vandt VR filmfestivalens pris.

 

Faq #6 – Ryot er verdens eneste filmselskab der kun laver VR film

Det lille filmselskab ved navn Ryot har blot 25 ansatte, men verdens eneste filmselskab der kun producere VR film. De har blandt andet lavet dokumentaren Welcome To Aleppo som har vundet en del priser.

 

 Faq # 7 – Sega lanceret VR briller i 1993.

Flere gange i 90´erne var VR oppe og vende og var kortvarigt. Fx da Sega i 1993 lanceret deres Sega VR headset, som i bund og grund var et par VR briller. Bag deres Sega VR headset var noget af den mest avancerede teknologi du kunne forestille dig på daværende tidspunkt. Desuden kostede et Sega VR headset spidsen af en jetjager og det var stærk begrænset, hvem der overhoved havde råd og vilje til, at ofre de penge et Sega VR headset kostede. VR var stadig alt for dyrt til, at det kunne få det helt store gennembrud.

 

Faq #8 – 2016 er året og der lanceres en PlayStation VR

Sony som laver den mega populære PlayStation lancerer den 13. oktober 2016 en PlayStation VR. For Sony tror så meget på VR, at de har udviklet en speciel VR spillekonsol, som kan tage VR til helt nye højder. Ind til videre, vil PlayStation VR være den allerførste VR spillekonsol, blandt de store spillere på marked. Der er kæmpe forventninger til Sony VR satsning og det regnes med, at der i lang tid vil være, lange ventelister for, at få fat i en PlayStation VR. Da netop Sony går ind på VR marked, skylder det, at de har investeret meget store summer i, at forbedre VR teknologien og de tror så meget på VR. Endda så meget, at de lancere en PlayStation VR, som er 100 % dedikeret til VR teknologien og de store muligheder, som netop VR kan gøre og kan komme til, at gøre hen over tiden, når den modnes.

Follow us on Facebook