Nu begynder vinterens skiferier her er nogle skiferie tips

Vi er nået til den tid på året hvor der er koldt, mørkt og ofte nattefrost.  Det er også den tid hvor mange dragerne med fjeldene i Norge og Sverige eller fx mod de franske Alper for, at stå på ski. For i Danmark er vi vilde med, at stå på ski og nogle ejer endda deres egen skihytte, på samme måde som andre ejer et sommerhus.  Er du en af dem som skal afsted mod løjperne, har vi samlet et par skiferietips du skal læse inden du tager afsted.

Husk at holde dig varm

Netop når du er på skiferie er det vigtigt at huske, at holde dig varm. Husk at have en varm jakke, varme handsker, hue, strømper og ikke mindst skiundertøj. En skiferie er ikke særlig sjov, hvis du går og fryser hele tiden. Desuden bliver du også nemt syg og ender med feber og influenza og skam bruge hele skiferien på sofaen i skihytten.

Du skal ikke glemme skibriller

For alt i verden skal du ikke glemme skibriller. Uden skibriller ender du med at risikere sneblindhed. Netop sneblindhed er ikke noget du skal spøge med og tage meget alvorligt. Uden at ende ud i en større forklaring om hvad sneblindhed er, så er det at det menneskelige øje ikke kan ”tåle” at der er hvidt over det hele. Med skibriller kan du undgå sneblindhed og skibriller er en relativ billig investering.

Lej ski på stede

Med mindre du står rigtig meget på ski, så skal du ikke købe dine egne ski, men leje ski på stedet. Desuden er ski dyre og besværlige at transportere med på ferie.  Især hvis du flyver når du skal på skiferie. Derfor skal du gå meget op i, at stå på ski eller stå meget på ski før du skal invester i egne ski.

Prøv at planlægge din skiferie uden for ferierne

Der kan spares en hel masse penge på at tage på skiferie, når der ingen store feriedage og helligdage. Priserne er fx meget dyre i skolernes ferier og har du mulighed for at tage af sted uden for dem, kan du sparer en hel masse penge. 

Follow us on Facebook