Andre indretningsartikler

Information

Producenter

Sete varer

Tilbud

Ingen udvalgte varer i øjeblikket.

Popular posts

Maneki Neko lykkekat

H3525100

Ny vare

Køb Maneki Neko lykkekat til den bedste pris. Maneki Neko, også kendt som lykkekat< eller velkomstkat, er en japansk figur, som siges at bringe sin ejer held og lykke. Figuren forestiller e...

Flere detaljer

27 kr inkl. moms

Yderligere information

Køb Maneki Neko lykkekat til den bedste pris. Maneki Neko, også kendt som lykkekat< eller velkomstkat, er en japansk figur, som siges at bringe sin ejer held og lykke.

Figuren forestiller en kat, der vinker med en løftet pote. Den er ofte udstilleet ved indgangen til butikker, restauranter og andre forretninger. Katten løfter ofte det venstre forben for at invitere folk inden for, og holder en ældgammel japansk mønt kaldet Koban i det højre.

Den bærer ofte en halskæde med en klokke, der siges at skulle genne de onde ånder væk. Traditionelt er den oftest lavet af porcelæn eller keramik men i dag laves den også i plastik. I den originale porcelænsudgave var poten altid løftet, men i de nyere plastikudgaver bevæger den sig op og ned.

Det kan også variere fra figur til figur, hvor højt katten løfter sin pote. Man siger, at jo højere den løfter den, jo større et område kan den påvirke og tiltrække kunder fra. Ordet Maneki kommer af verbet "maneku", der betyder "invitere inden for" eller "at hilse" på japansk. Neko betyder kat. Sammen betyder de "kat, der inviterer inden for". Ifølge den japanske tradition, er det, katten udtrykker med sin pote, følgende invitation: "Kom inden for. Du er velkommen".

30 andre produkter i den samme kategori:

Follow us on Facebook